Szabó Kitti - Bristol NyelviskolaSzabó Kitti vagyok, a Bristol Nyelviskola tulajdonosa és angol nyelvtanára. Számomra mindig is fontos volt a nyelvtanulás, hiszen: 

„Idegen nyelvek ismeretével, bárhol otthon érezheted magad a világon.”

– Edmund de Waal

Iskoláim:

1998-ban diplomáztam az Eötvös József Főiskolán Baján általános iskolai tanárként angol művészeti területtel. Ezután elvégeztem a Kodolányi János főiskolát Budapesten Európai Uniós, gazdasági és jogi szakfordító szakon majd 2015-ben a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pedagógia- Angoltanári szakán szereztem diplomát.

Emellett több tanfolyamot is elvégeztem, Telc ECL, LCCl és Language Cert nyelvvizsgák vizsgáztatója is vagyok.

Munkatapasztalataim:

2009 A Katedra Nyelviskolánál alapfokú és középhaladó tanfolyamvezető voltam, nyelvtanfolyamok kezdtem el tartani.

2009-2012 a Fun Languages Kft franchise rendszerében helyi képviselő voltam, angol nyelvű foglalkozásokat tartottam óvodákban.

2010 Hamburger és Társa Kft-nél pályázatos munkanélküliek 550 órás angol tanfolyamának tanára voltam.

2010-2012 MNÁMK szakképzésében felnőtt oktató, óraadó, TELC nyelvvizsga felkészítő tanfolyam vezetője voltam.

2011 Jelky András Szakközépiskola és Kollégiumának óraadója és az esti érettségizők angol nyelvű érettségire való felkészítő tanára voltam.

2013-2020 Bajai III. Béla Gimnázium angol nyelvtanár voltam. Nyelvórákat tartottam illetve nyelvvizsgákra, OKTV, közép és emelt szintű érettségi, és egyéb angol nyelvű versenyekre való felkészítést is vállaltam.

2011 óta a bajai Bristol Nyelviskola vezetője és tulajdonosa vagyok ahol gyermek és felnőttoktatás, tanfolyamokszervezése, vállalkozás irányítása, tanmenetek előkészítése, akkreditációs folyamatok nyomon kísérése a munkaköröm, emellett magánórákat tartok.

Szakmaiságunk igazolója a 2015-ben szerzett Nyelviskolák Országos Szakmai Szervezetének tagsága, a számtalan konferencia, szakmai továbbképzések, melyeken tanáraink részt vesznek. Kis iskolaként fontosnak véljünk a képzett pedagógusok és elégedett tanulók szimbiózisát. 2021-től a NYESZE igazgatótanácsának tagjaként végzem munkám és segítem az országos képzések és konferenciák programjainak szervezését.

2017-től a Language Cert nyelvvizsgaközpont akkreditált vizsgahelyeként is működünk Baján és Szekszárdon, így vizsgaszervezéssel, vizsgáztatással bővült palettánk. 

2019-ben az IATEFL angoltanárok nemzetközi szervezetének helyi Creative Cafe clubját vezetjük, ahova ingyenesen jöhetnek a környékbeli angol tanárok és a nyelvet kedvelők egy kötetlen beszélgetésre.

2020-ban nyelviskolánknak sikeresen Erasmus pályázatot írtam, melynek eredményeképpen 3,3 millió forintot kapott a tanári kar külföldi továbbképzésekre melynek során kollegáim eljuthattak Izlandra, Máltára, Olaszországba és Ciprusra. 


Andrew James Tyler - Bristol NyelviskolaAndrew James Tyler

„Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, a tanárokra emlékszik, nem a módszerekre vagy technikákra. A tanár a szíve az oktatásnak.”

– Sidney Hook

Iskoláim és munkatapasztalataim

Tanári tanulmányaimat 1997-ben végeztem el a University of East Anglia-ban az Egyesült Királyságban. Már akkor is érdeklődtem a természet iránt, így természet tanári ismereteket szereztem az East Norfolk Sixth Form College-ban, majd ezt a tudásomat szerettem volna átadni diákoknak is, így kezdtem el tanítani a loddoni középiskolában 3 éven keresztül. Majd tovább képeztem magamat, mérnök tanár lettem, 2 éven keresztül tanítottam a Great Yarmouth College-ban.

2017-ben lehetőségem nyílt arra, hogy Magyarországon is taníthassak, óraadóként dolgoztam Baján a Bristol nyelviskolában és a bajai Szent László ÁMK-ban, valamint anyanyelvi lektorként az Eötvös József Főiskolán.

Úgy gondolom, hogy az, hogy a diákjaimmal csak az anyanyelvemen, angolul beszélek, számukra egy olyan „új” élethelyzetet teremt, amikor csakis az angol nyelvre támaszkodhatnak, ezzel is arra sarkallva őket, hogy merjék használni az idegen nyelvet bárhol a világban.

Jelenleg is a Bristol nyelviskolában tanítok kicsiket és nagyokat is egyaránt. Azóta a magyar nyelvtudásomat A2-es szintre fejlesztettem. Nyelvvizsga felkészítő tanárként, üzleti angol oktatást végzek kihelyezett céges képzéseken.


bem1

A Bristol Nyelviskola 2011-ben nyitotta meg kapuit az idegen nyelveket tanulni vágyók számára, azóta felnőttképzéssel foglalkozó intézményként működik. Iskolánk az állami oktatási rendszeren kívüli nyelvoktatással foglalkozik főképp angol és német nyelveken. Délutáni képzéseinken elsősorban nyelvvizsgára készülőknek nyújtunk segítséget, és büszkén elmondhatjuk, hogy mára már a sikeres nyelvvizsgát tett tanulóink száma meghaladja a több száz főt angol és német nyelvből. Legyen az szakmai, üzleti vagy általános nyelvvizsga, profi tanáraink segítenek a felkészülésben.

Kisiskolás tanulóink száma az idei évben megduplázódott, így minden évben 5 gyerekcsoporttal foglalkozunk már, akiknek - immáron öt éve - minden nyáron német és angol nyelvi táborokat szervezünk óriási sikerrel.

Iskolánk 2014 óta gyümölcsöző kapcsolatban áll a Converzum Nyelvi Közösséggel, akikkel sikeresen együttműködtünk a pályázatos diplomamentő csomagban. Diákjaink 85%-a sikeres középfokú német nyelvvizsgával büszkélkedhet.

Szakmaiságunk igazolója a 2015-ben szerzett Nyelviskolák Szakmai Egyesületének tagsága, a számtalan konferencia, szakmai továbbképzések, melyeken tanáraink részt vesznek. Kis iskolaként fontosnak véljünk a képzett pedagógusok és elégedett tanulók szimbiózisát. 

2017-től a Language Cert nyelvvizsgaközpont akkreditált vizsgahelyeként is működünk, így vizsgaszervezéssel, vizsgáztatással bővült palettánk. 


Bristol Nyelviskola

6500 Baja, Jelky András tér 3.

Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig 9:00-18:00

Telefon: +36 70 388 8004

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.